workshop pottenbakken

Midden in Turkije vind je het sprookjesachtige landschap van Cappadocie dat bekend staat om haar bizarre rotsformaties, grotwoningen en gedecoreerde rotskerkjes. In dit inspirerende landschap ligt het sfeervolle handwerkstadje Avanos aan de Rode rivier, de Kizilirmak, de langste rivier van Turkije, waar ook de klei vandaan komt die voor de van oudsher beroemde Avanos potten gebruikt wordt.

Pottenbakkers echtpaar Galip en Lilian Körükçü bieden al jarenlang creatieve vakanties/workshops aan met keramiek, tapijtknopen-weven, beeldhouwen, (orientaalse) dans, muziek, wandelingen & excursies.

Galip, geboren en getogen in Avanos, leidt het pottenbakkersbedrijf dat al vijf generaties in de familie is. Lilian, Nederlandse, kunst en creatieve therapie achtergrond, woont en werkt sinds 1979 in Avanos. Samen met de medewerkers & keramisten van het atelier worden de keramiek en weeflessen lessen gegeven en de wandelingen/excursies begeleid.

De andere workshops (beeldhouwen, enz. worden geleid door gastdocenten en in samenwerking met andere kleine gespecialiseerde (reis)organisaties.

De workshopprogramma’s: Afhankelijk van je interesse, kun je bv.tijdens een keramiek workshop leren pottendraaien op de draaischijf, afwerken, decoreren (polijsten, relief & uitsnijwerk) of je bekwamen in de traditionele schildertechnieken (onderglazuur/ engobes).

Natuurlijk is er ruimte om je eigen creaties te maken. Op één van de workshop ochtenden gaan we zelf klei delven en picknick-ontbijten we bijzonsopgang. Afhankelijk van het aantal dagen dat de workshop duurt, kan het gedroogde werk in de houtoven, het beschilderde werk geglazuurd en elektrisch gestookt worden. Aan het eind van de workshop kun je de gemaakte spullen mee naar huis nemen. Alle workshops worden gecombineerd met mooie wandelingen en excursies. Tevens geven we een lezing met film over de ontwikkeling van de laatste 30 jaar in Avanos. De programma?s zijn geschikt voor beginners én gevorderden.

Je verblijft in Tafana pension, het gerestaureerde traditionele familiehuis in het oude centrum van Avanos of op een andere plek naar wens. Gedetailleerde informatie en andere workshopprogramma?s kunnen op aanvraag toegestuurd worden.

Programma’s: van een dagdeel tot 8 dagen, 2 weken of meer. Meerdere data gehele jaar door, óók op maat, ook voor families.

Aantal deelnemers: min. 1, max. 10 (afhankelijk van het programma) op basis van 2 pers. kamer in Tafana pension.

Prijsindicatie; Workshop 5 dagen zonder verblijf € 395,-

8 dagen; workshop & verblijf:

-7 overnachtingen met ontbijt

-5 x lunch

-6 dagen workshop/materialen/excursies/wandelingen v.a. € 595,- p.p.

For more information please contact Lilian at:

email: chezgalip@yahoo.com

Phone: +90 384 5114577 Fax:+90 384 5114554

 


© 2019 tafana.net

Home | Cappadocia | Tafana Guesthouse | Apartment | Workshops | Blog | Gallery | Contact